10 motive pentru care trebuie să vizitezi Roma

10 motive pentru care trebuie să vizitezi Roma

Roma poate să vă cucerească de la prima aruncare a pleoapelor, are cele mai frumoase fântâni arteziane, pe care le veți descoperi tot timpul, mâncăruri delicioase, așa că aveți grijă să nu fiți în dieta orașului în oraș, ciocul de modă, de aceea poate fi locul ideal pentru cumpărături. 

Dacă doriți o călătorie culturală, Roma este, de asemenea, alegerea ideală, deoarece aproape întregul centru al orașului veșnic, așa cum se spune, este inclus în patrimoniul UNESCO. În plus, numeroasele opere de artă ale lui Michelangelo pot fi un motiv pentru el însuși să viziteze capitala Italiei. În plus, dintr-un oraș minunat puteți ajunge, chiar și pe jos, la Vatican.

În orașul celor șapte dealuri trebuie, de asemenea, să ajungeți la vedere, desigur. Și, nu în ultimul rând, pentru a vă bucura de un climat plăcut pentru cea mai mare parte a anului, inclusiv în lunile de iarnă, zăpada este o raritate aici.

„ La fel de frumos ca o pauză în oraș în Roma, este accesibil. Practic, un week – end prelungit de 3 nopți și 4 zile de la Roma poate ajunge la 200-230 de euro pe persoană, care include cazare și avion. Zboruri și un 3-noapte și 4 – pauza de zi la un hotel de 5 stele, inclusiv transportul poate ajunge la o medie de 600-700 de euro pe persoană „, spune  Stefano Iervolino, agent de călătorie Fly, ce se întâmplă, Doctore?

Hoteluri de 3 și 4 stele în care puteți sta în această perioadă : Starhotels Metropole, Hotel Contilia, Hotel Contilia. „Într-un top personal recomandat turiștilor într-o pauză de oraș, aș include: Fontana di Trevi, Pantheon, Piazza di Spagna, Piazza Navona, Villa Borghese, Muzeele Vaticanului, Colosseumul și unele Biserici din Roma”, a adăugat specialistul .

Unde puteți cumpăra? Via dei Condotti este cea mai faimoasă stradă comercială din Roma. Aici puteți găsi cele mai importante magazine de designer, cum ar fi Gucci, Armani sau Prada. Puteți trece prin ea, pornind de la Treptele Spaniole. „După o sesiune de cumpărături, opriți-vă pentru un moment la numărul 84, unde se află una dintre cele mai renumite cafenele din Roma, Antico Caffe Greco”, adaugă Stefano Iervolino.

Unde vă puteți relaxa. În partea de nord a orașului veți găsi cel mai mare parc din Roma, grădina Villa Borghese. Este locul ideal pentru o pauză relaxantă și pentru un picnic, bineînțeles.

Restaurante în care puteți avea o masă grozavă:   Rangurile Ad Hoc, Imago, La Taverna dei Fori Imperiali. Cu siguranta nu vrei sa pierzi pizza si paste. „Se spune că , atunci când oamenii doresc să mănânce la un restaurant italian, 9 din 10 de fapt , cred că vor să mănânce o  pizza . O dată la Roma, va fi greu pentru oricine să se oprească la o singură pizza. Specialitățile recomand orice turist din Italia este Margherita, probabil cel mai cunoscut tip de pizza și al cărui ingrediente sunt în culorile steagului italian: busuioc, mozzarella și roșii – verde, alb și roșu – dar și pizza alla Napoletana, al cărei ingredient principal este hamsia , Marinara, pizza specifică regiunii Napoli, cu o mulțime de usturoi și de anșoa, de asemenea;Pugliese, o pizza tradițională care abundă în căprioare și ulei de măsline local.

Dacă doriți ceva specific Romei, chiar și la colțul străzii, dar și în orice patiserie sau brutărie, puteți găsi faimoasa pizza Bianca, lumină, aerată, crocantă și ușor sărată, precum și Roman Pizza „, spune Stefano Iervolino.

Când vă gândiți la  paste , spaghetele alla carbonara sunt cele mai populare feluri de mâncare. Încercați aceste paste cu o mulțime de parmezan!

Ce nu puteți să pierdeți la Roma. Dacă puteți petrece o zi numai în Roma, nu ratați Fontana di Trevi, Panteonul și Colosseumul! Primele două obiective pot fi vizitate gratuit și sunt aproape una de cealaltă, astfel că o plimbare romantică pe străzile chic din Roma vă poate lăsa fără cuvinte. 

La cea mai faimoasă fântână din Roma, Fontana di Trevi, încercați să obțineți cât mai curând posibil, în timp ce locul încă nu este supraaglomerat. Dimineața de vară este ideală pentru această vizită. Dacă doriți să vă distrați și să vă simțiți ca un turist în Roma, aruncați o monedă în fântână cu mâna dreaptă peste umărul stâng, deoarece legenda spune că vă veți întoarce în orașul veșnic.

„Puteți vizita Pantheonul, cel mai bine conservat monument roman, atât în ​​timpul zilei, cât și după căderea Zilei, pentru că puteți vedea razele soarelui prin ocul lung de 9 metri, elementul distinct al templului vechi, care acum case un lăcaș de cult creștin. în timpul nopții, pentru că piața în care este plasat Panteonul devine locul în care romantismul pare să fi fost născut. Așteptați să audă cântecele de artiști de stradă, jucând vioara sau saxofon. Dacă sunteți un bărbat și aveți prietena ta de lângă tine, pregătește-te să-ți ajuți vânzătorii de trandafiri „, spune Stefano Iervolino.

Cât de mult este o vizită la vizitarea obiectivelor turistice. Un bilet de acces la Colosseum este de 15 euro pe persoană, iar Muzeul Vatican costă 17 euro. „Când mergeți la Roma, nu ratați o vizită la Vatican! Puneți San Pietro Square, Bazilica San Pietro și Muzeul Vaticanului pe lista de obiective!”

Care nu merită banii. Dacă aveți un buget limitat, dar doriți să încercați cele mai bune paste și pizza, nu străniți în restaurante scumpe, pentru că puteți găsi aroma faimoaselor  feluri de mâncare italienești și chiar și în piețele sau colțul străzii.

Sfaturi pentru Roma. „Pentru o întrerupere în oraș în capitala Italiei, vă recomand să achiziționați Pass Pass, un pachet care permite accesul la toate mijloacele de transport operate de ATAC, compania de transport public din Roma, precum și accesul la 1 sau 2 muzee în funcție pe pachet, cum ar fi Colosseum, Castelul Sant Angelo sau Galleria Borghese „, recomandă Iervolino.

Roma Pass este valabil 48 de ore sau 72 de ore de la prima validare și poate fi cumpărat și online. Cea mai ușoară modalitate este să o cumpărați de la Aeroport sau de la Gara Termini, unde veți ajunge cel mai probabil dacă alegeți un transfer de la Aeroport cu transportul public.

Vă rugăm să rețineți că Roma Pass nu este valabilă pentru conexiunile cu aeroporturile din Fiumicino și Ciampino, nici pentru accesul la Muzeul Vaticanului, pentru care trebuie să achiziționați bilete separate.

Principalul avantaj al unei cărți Roma Pass este timpul pe care îl salvați, în special accesul la muzee, cum ar fi Colosseum, unde deținătorii de carduri au prioritate și nu stau la cozile mari care se formează de obicei la intrare.  

„Dacă ajungeți duminică, puteți merge la serviciul pe care Papa Francis îl ia de la faimosul balcon, în Piața San Pietro, în jurul prânzului. Chiar dacă nu sunteți catolic, experiența poate fi de neegalat și va fi, cel mai probabil, unică în viață. În faimoasa piață, veți vedea că italienii vin la duminică pentru a asculta Duminica Pontifului, grupuri de pelerini din cele mai îndepărtate colțuri ale lumii, dar și mulți turiști „, spune Stefano Iervolino.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *