BMW a creat cea mai tare mașină, cu materiale provenite de la meteoriți

BMW a creat cea mai tare mașină, cu materiale provenite de la meteoriți

BMW și-a depășit performanțele cu noul model ediție limitată din seria 8 Night Sky. Mașina conține materiale care provin direct de la meteoriti de pe Pământ. Poți spune că BMW ți-a adus spațiul.

Întotdeauna știți că BMW face doar mașini de lux, dar 850i Night Sky din Seria 8, realizat de BMW Individual Manufaktur, este o adevărată opera de artă … una spațială.

Când ați crezut că marca germană nu are nimic de a aduce noi și luxoase, suntem surprinși. Nu toți meteoriții sunt colosali și periculoși, iar fragmentele care lovesc suprafața terestră sunt studiate cu atenție de către experți, deoarece pot oferi materiale unice care  nu sunt găsite sau nu sunt încă cunoscute pe  Pământ sau încă nu știm cum să le facem.

De ce a vrut BMW să cumpere și să utilizeze nave spațiale pe această mașină? Poate un exces de zel, pentru că poate și pentru că merită … dacă ești bogat.

Materialul a  fost numit de germanul Widmanstätten. Știu că probabil a trebuit să citiți cuvântul de două sau de trei ori, dar nu vă faceți griji cu el. Tot ce trebuie să știți este că acest element este cu 30% mai ușor decât restul materialelor folosite, ceea ce explică de ce BMW a cumpărat-o (cel mai probabil cu bani grei).

Dar pentru că este atât de rară și costisitoare, a fost folosită doar în părți care nu sunt atât de importante, adică pe consola centrală de pe tabloul de bord, pe butonul de pornire a motorului, pe mânerul schimbătorului de viteze și pe comanda iDrive pe uși, oglinzi laterale și exhaustoare de aer pe aripile din față.

Puțin câte puțin, dar tot vă dă impresia că sunteți într-o navă spațială … o navă de lux.

Cu restul acestui BMW sunteți probabil familiar și nu mai puțin impresionant decât materialul meteoric. Motorul twin-turbo V8 cu o putere de peste 500 de cai vă oferă sentimentul că vă aflați într-o rachetă.

Nu pot spune dacă materialul meteoric este foarte rezistent, însă oglinzile laterale ar necesita o rezistență sporită, în special pentru străzile din România. Designul pare să imite cristalele de gheață, dar în realitate este un aliaj rezultat dintr-o răcire foarte lentă care nu poate fi reprodusă în mod natural pe Pământ. Ca rezultat, inginerii BMW au lucrat cu echipament special.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *