Ce este un CRM? Care sunt avantajele unui sistem CRM?

ce este un crm

Ce este un CRM?

CRM (Customer Relationship Management) în traducere Customer Relationship Management este un set de instrumente, proceduri și strategii care vizează îmbunătățirea relațiilor cu clienții.

Sistemul CRM are rolul de a gestiona atât departamentele de afaceri externe ale companiei, clienți, companii, cât și departamentele interne și angajate legate de afaceri, contribuind la implementarea unei strategii CRM integrate.

Mai mult, CRM unifică interacțiunile cu clienții și perspectivele și maximizează valoarea informațiilor lor, ajutând la atragerea de noi clienți și generarea de noi oportunități pentru cele existente.

Ce activități acoperă de obicei un sistem CRM?

Marketing – Acest modul este conceput pentru planificarea, organizarea, gestionarea și măsurarea activităților de marketing în cadrul companiei. Cumpărarea de campanii de marketing, segmentarea listelor de prospectare sau analizarea rezultatelor promoțiilor sunt doar câteva din problemele acoperite de sistemul CRM.

Vânzări – facilitează îmbunătățirea procesului de vânzări și creșterea numărului de contracte încheiate pe parcursul unei anumite perioade prin activități care vizează urmărirea și adaptarea conductei de vânzări, gestionarea contactelor, prospectarea sau gestionarea clienților.

Service și asistență – consideră, pe de o parte, organizarea mai eficientă a activităților interne și, pe de altă parte, creșterea calității serviciilor oferite clienților. Toate solicitările clienților sunt centralizate, iar reprezentanții companiilor sunt ajutați să le soluționeze cât mai repede posibil.

Proiecte – Ajutor pentru planificarea și crearea de proiecte, managementul resurselor, optimizarea costurilor și analiza rezultatelor, proiectele fiind corelate cu informațiile disponibile în alte module.

Coordonează mai eficient proiectele cu CRM

Incearca Aplicatie CRM

Care sunt avantajele unui CRM?

Ajută la creșterea vânzărilor prin optimizarea a patru factori principali: creșterea numărului de oportunități de vânzare, reducerea numărului de oportunități de vânzare, a valorii medii a unui contract și scăderea duratei medii a ciclului de vânzări
Aceasta contribuie la îmbunătățirea calității proceselor de vânzări, prin monitorizarea permanentă a vânzărilor, prin crearea de fluxuri personalizate, prin punerea în aplicare a celor mai bune practici la nivel de companie sau prin stabilirea unor repere sau a obiectivelor de performanță.

Automatizează marketingul online și marketingul prin e-mail, transformând vizitele site-ului în oportunități de vânzare. De asemenea, facilitează implementarea campaniilor de marketing integrate.
Crește calitatea relațiilor cu clienții, oferind angajaților acces la informații complete despre fiecare, ajutându-i să-și rezolve rapid solicitările.

 

Creșterea productivității angajaților prin furnizarea de fluxuri automate de lucru, răspunsuri la întrebări frecvente sau bune practici la nivel de companie, toate în cadrul aceluiași sistem.
Contribuie la realizarea cu succes a proiectelor desfășurate în cadrul companiei, dând vizibilitate tuturor activităților care le compun. În plus, permite gestionarea concomitentă a mai multor proiecte și alocarea potrivită a resurselor pentru fiecare dintre acestea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *