Cum să aflați cine vă urmărește prin telefonul dvs. smartphone

Siguranța ar trebui să fie întotdeauna prioritatea noastră principală. Cu câteva comenzi rapide, puteți afla mai multe despre setările telefonului și puteți afla dacă mesajele și informațiile dvs. sunt protejate sau nu și sunt urmărite.

Cu acest cod, puteți afla dacă apelurile, mesajele și alte date sunt redirecționate. Starea diferitelor tipuri de deviații care au loc împreună cu numărul la care sunt transferate informațiile vor fi afișate pe ecranul telefonului. Această caracteristică este cel mai adesea determinată de partenerii geloși sau de părinții care încearcă să-și protejeze copiii sau infractorii spam. Persoanele în vârstă sunt adesea victime ale acestei practici atunci când îl cheamă pe un străin să facă un singur apel. Dacă o fac, riscă să aibă informații despre locul în care trăiesc, despre care sunt prietenii și familia, obiceiurile și activitățile zilnice, și chiar circumstanțele financiare pe care le-au transmis infractorilor.

Formați acest cod dacă doriți să aflați unde sunt redirecționate apelurile, mesajele și datele dvs. dacă nimeni nu pare să vă ajungă la dvs. În acest caz, șansele sunt că apelurile vocale sunt redirecționate către unul dintre numerele operatorului dvs. de telefonie mobilă.

Acesta este un cod universal pentru a dezactiva toate redirecționările de pe telefon. Este o idee bună să utilizați acest lucru înainte de a utiliza roamingul. În acest caz, nu veți primi bani din contul dvs. pentru apelurile care sunt redirecționate în e-mail în mod implicit.

Cu acest cod, puteți găsi identificatorul internațional de echipamente mobile (IMEI). Dacă știți acest număr, puteți găsi telefonul dacă cineva îl fură. Când este pornit, locația sa este transmisă automat operatorului de rețea, chiar dacă este introdusă o altă cartelă SIM. Dacă cineva cunoaște numărul dvs. IMEI, acesta poate găsi modelul și caracteristicile tehnice ale telefonului dvs.

Există coduri speciale care permit unei persoane să vă urmărească locația și, de asemenea, să determine dacă cineva vă urmărește. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie de utilizatorul rețelei. Introduceți unul dintre următoarele coduri:

pentru iPhone: * 3001 # 12345 # *
pentru Android: * # * # 4636 # * # * sau * # * # 197328640 # * # *

Pasul 1. Mergeți la secțiunea numită UMTS Cell Environment, apoi UMTS RR info și notați toate numerele sub Cell ID. Aceste numere sunt stațiile de bază situate în apropiere. Telefonul dvs. se va conecta în mod prestabilit la cel care emite cel mai bun semnal.

Pasul 2. Reveniți la meniul principal și faceți clic pe fila MM info și apoi pe serviciul PLMN. Notați numerele sub Local Area Code (LAC).

Pasul 3. Folosind aceste două numere și un site web obișnuit, puteți stabili locația de pe hartă a stației de bază la care este conectat telefonul dvs.

Cei suspectați de stații de bază mobile – ar putea fi un camion sau un mic autobuz cu o antenă mare. Aceste tipuri de vehicule sunt folosite la festivaluri rock și în locuri unde acoperirea pe Internet este slabă. Dacă unul dintre ei este în apropiere, aparent fără nici un motiv logic, cineva ar putea fi implicat în spionaj.

Dacă utilizați un dispozitiv Android, trebuie să verificați periodic telefonul pentru viruși. PlaceRaider este unul dintre cele mai periculoase pentru a infecta dispozitivul. Dezvoltat de experții americani, scopul a fost să arate cât de vulnerabile sunt dispozitivele noastre. După ce ați ajuns la un telefon, acest troian are o serie de fotografii ale zonei înconjurătoare, creează un model 3D al clădirii în care vă aflați și apoi profită de orice conexiune la internet pentru a trimite datele pe care le-a colectat, adăugând toate datele despre telefonul și parolele dvs.

  • Agențiile naționale de securitate din aproape toate țările cooperează acum cu operatorii de telefonie mobilă, care oferă adesea acces la informații despre oricare dintre clienții lor, cu condiția ca aceștia să aibă mandat de la o instanță. Cel puțin, ele furnizează date din ultimele trei luni.
  • Dacă telefonul a fost lovit de o agenție de securitate, există șansa să nu observați nimic.
  • Dacă un telefon generează zgomote ciudate în timpul unei conversații, pierde rapid puterea bateriei, se supraîncălzește sau se reînnoiește în mod neașteptat, este doar o indicație că trebuie să o reparați mai degrabă decât un semnal pe care îl ascultați.
  • Oamenii, în general, nu dezvăluie atât de mult în conversațiile telefonice, deci din punctul de vedere al celor care doresc să asculte, este mult mai util să înființeze dispozitive speciale („bug-uri”) în casa cuiva. Undele radio pot fi folosite pentru a determina dacă astfel de bug-uri sunt prezente într-o clădire.

  • Utilizați aplicații de mesagerie care sunt complet închise pentru outsideri, cum ar fi Telegram, Chare, Wickr sau Signal.
  • Trebuie ca toți să știe cu adevărat numărul tău de telefon sau să aibă acces la informații despre familia ta, despre cei dragi sau despre stilul tău de viață? Fii foarte atent când postezi fotografii ale copiilor.
  • Nu instalați programe necunoscute pe telefon, păstrați aplicațiile instalate și utilizați mai multe blocări de securitate ori de câte ori puteți. Nu faceți clic pe link-uri nesigure și nu vă conectați telefonul la puncte de încărcare „gratuite” suspecte.
  • Doar operatorul dvs. de telefonie mobilă ar trebui să vă ofere servicii de urmărire și ar trebui să vă dea doar consimțământul dvs. explicit. Site-urile web și aplicațiile care oferă locația altor persoane sunt cu siguranță intenții criminale. Ai grijă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *