Cum se convertește un fișier Word în PDF, astfel încât acesta să nu mai poată fi modificat

Cum-transformi-un-Word-in-PDF-1170x658

Fișierele PDF nu sunt perfecte, dar ajută la asigurarea faptului că destinatarul nu are multe opțiuni atunci când vine vorba de modificarea acestora. Din acest motiv, ar trebui să înveți cum să convertești orice fișier Word în PDF înainte de al trimite unui prieten sau client.

Microsoft Word a devenit mai util și mai eficient în ultimii ani. Fiecare nouă versiune prezintă câteva noi caracteristici, iar gigantul Redmond face eforturi pentru a vă ușura viața în editorul de fișiere text cel mai popular din lume. Din acest motiv, el a introdus opțiunea de a salva fișiere PDF în pachetul Microsoft Office cu câțiva ani în urmă.

Dacă aveți o versiune mai recentă a Office și doriți să convertiți un fișier Word în PDF, cea mai bună soluție este să o salvați în noul format folosind opțiunea Salvare ca (CTRL + S) din meniul Fișier.

În mod implicit, în fereastra nouă, documentul Word (.docx) este trecut la „Fișiere de tip”. Faceți clic pe acel câmp și alegeți PDF. Introduceți noul nume pentru documentul respectiv, alegeți locația destinației pe hard disk sau stick USB și confirmați începerea salvării făcând clic pe Salvați.

Dacă nu ați instalat Microsoft Word, dar doriți să convertiți din Word în PDF, aveți câteva opțiuni. Cea mai ușoară cale este să fii un utilizator Google Drive. Deschideți browserul dvs. preferat, accesați drive.google.com prin bara de adrese și trageți fișierul .DOC sau .DOCX de pe computer în browser.

După câteva momente, deschideți fișierul și alegeți să îl descărcați înapoi în sistem în format PDF.

Dacă nu sunteți un fan al Google și nu doriți să creați un cont dedicat pentru conversia Word-to PDF, există un site dedicat care face o treabă excelentă. Accesați freepdfconvert.com, faceți clic pe partea de sus a paginii pe Selectați orice fișier. După câteva clipe, fără a crea un cont sau pentru a vedea anunțuri, veți putea descărca versiunea PDF a acelui fișier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *