Dacă aveți o mașină cu motor diesel, este momentul perfect pentru a scăpa de ea

motor diesel

Un raport al specialiștilor din industria automobilelor arată statistici îngrijorătoare pentru iubitorii de motoare diesel. Numărul de autovehicule diesel este în jos și nu va dura mult până când acestea vor dispărea.

Statisticile se referă la nivelul european și, după cum știți, Germania a fost prima țară, ciudată, de a ridica problema interzicerii autovehiculelor diesel. Motivul invocat adesea este că această motorizare este foarte poluantă, dar, evident, există și alte motive care nu sunt menționate oficial. Sigur, atâta timp cât prețurile motorinei continuă să crească, așa cum sa întâmplat de aproape un an, șoferii se vor concentra asupra altor tipuri de vehicule.

Un studiu realizat în luna mai a acestui an arată că vânzările de mașini au fost semnificativ mai mici decât în ​​aceeași perioadă a anului trecut. Creșterea vânzărilor a fost de numai 0,5%, comparativ cu mai 2017. Bineînțeles, optimistii ar spune că chiar vorbim despre creștere, chiar dacă este scăzută.

Acest procent nu înseamnă că în acest an s-au înregistrat mai puține vânzări, dimpotrivă. Balanța generală este mult mai mare, chiar și la nivel istoric, mai ales dacă privim cifrele naționale, la care România este șeful Europei (surprinzător).

De asemenea, în primele cinci luni ale anului 2018 s-a înregistrat o creștere uriașă a popularității SUV-urilor sau a crossoverelor. Europenii, fie dinspre vest, fie din centru sau din est, se orientează tot mai mult către mașini mai puternice și mai spațioase, iar SUV-urile îndeplinesc cu ușurință aceste cerințe.

SUV-urile au fost cele mai vândute mașini în 23 din cele 27 de state ale Uniunii Europene. Volumul vânzărilor a fost cu 24,2% mai mare decât alte segmente de mașini, care au înregistrat o scădere drastică de 8,5%. Cele mai multe vânzări, până la epuizarea stocului, au fost înregistrate pentru piețele din Grecia, Croația, România și Portugalia, în această ordine.

Cele mai exigente mărci sunt Renault și Dacia. Renault cu Captur și Dacia evident cu Duster, care este mai popular în restul Europei decât în ​​România.

Și aceste creșteri au fost înregistrate pentru toate SUV-urile. SUV-urile compacte sunt, de asemenea, foarte căutate. Volkswagen Tiguan, Nissan Qashqai și Peugeot 3008 sunt printre ei.

Acum vine reversul: vânzările de autovehicule diesel au scăzut cu 19% față de luna mai 2017, iar cifra este în continuă scădere pe măsură ce prețurile la motorină devin mai puțin convenabile.

Vânzările de autoturisme diesel au atins doar 36% din piață (aproximativ 500.000 de autoturisme), valoare pe care nimeni nu ar fi crezut-o vreodată că va ajunge  în urmă cu zece ani când motorul a urcat.

Cu toate acestea, motoarele pe benzină au crescut cu 15%, în creștere cu 56% din piață, sau 784.000 de unități.

Și într-un anumit moment, probabil că vor scădea dramatic până la dispariție odată ce automobilele electrice vor deveni mai populare și mai eficiente. Deocamdată, acestea din urmă nu realizează cota altor tipuri de motoare din cauza lipsei infrastructurii necesare unui sistem electric.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *