Eugen, românul decedat în Italia după ce și-a scos singur dinții fiindcă nu avea bani de dentist

Eugen Muntean avea 55 de ani și a ajuns în Italia cu speranța și visul unei vieți mai bune, a trăit cu demnitate, dar în aceste țări străine, concetățenii noștri au găsit sfârșitul. Un sfârșit dramatic, care pentru mulți dintre noi este greu de imaginat.

A venit în Italia cu concubina și fratele său și a lucrat pentru o societate din Acri, Cosenza. Raportul de lucru dintre cei trei și societatea respectivă s-a încheiat în termeni foarte puțin favorabili pentru românii noștri, iar Eugen împreună cu concubina și fratele ei s-au trezit în mijlocul străzii. Pentru o vreme, cei trei au locuit într-o baracă de la Parcul Serralonga, la mai puțin de zece kilometri de centrul orașului, citează Quotidiano.

Această situație nu a durat mult, însă, după intervenția forțelor de poliție locale și a serviciilor sociale, au trebuit să părăsească acest parc. Preotul italian Don Giampiero Fiore a avut grijă de ele pentru un timp bun, le-a dat haine și mâncare, iar un antreprenor în zonă le-a dat chiar și o casă fără a cere nimic în schimb.

Timp de câteva luni, cei trei au luat masa la Mensa del Girasole, condusă de Susy, sorriso di Dio, care de ani de zile a ajutat săracii cu o masă caldă. Cei trei au fost foarte bine integrați acolo, făceau parte din comunitate și chiar au reușit să pună ceva la masă cu ajutorul celor care lucrau la Mensa del Girasole. Cu toate acestea, joi, 2 ianuarie 2019, Eugen și concubina sau fratele său nu mai erau văzuți venind la prânz, așa că Mensa del Girasole a început să se îngrijoreze și a cerut informații despre ei la primărie.

În dimineața zilei de ieri a sosit vestea tristă care a umplut ochii tuturor celor care i-au cunoscut: Eugen Muntean a murit din cauza unei septicemii cauzate de extragerea dinților. Extragerea s-a făcut, pentru că nu avea bani să meargă la medicul dentist.

Din cele raportate de concubina și de fratele ei, se pare că Eugen a decis să-și scoată din dinți singurul lucru care ia provocat durere și rău, dar nu avea timp pentru el în acel moment. El a fost infectat și sănătatea sa a devenit din ce în ce mai precară, iar concubina sa și fratele ei au cerut, în cele din urmă, ajutorul stagiarului pe care l-a avut și care, fără prea multă grijă, la dus pe Eugen la spital, aceste fapte având loc joi, 2 ianuarie .

Din păcate, la doar câteva ore după ce a fost spitalizat, Eugen Muntean a murit din cauza septicemiei cauzate de extracția dinților. Corpul neînsuflețit al omului român a fost transportat la Cosenza, unde se va efectua autopsia pentru a afla exact cauza morții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *