Fortnite devine mijloc eficient de spălare a banilor pentru infractori

Fortnite devine mijloc eficient de spălare a banilor pentru infractori

Criminalii folosesc cea mai recentă tehnologie pentru a „spăla” banii în mod eficient. Cea mai recentă metodă de a face acest lucru este cel mai popular joc al momentului, Fortnite.

După cum știți, Fortnite este un joc de  luptă royal  care a devenit foarte popular printre copii și adolescenți, deoarece este distractiv, este gratuit și îl puteți juca pe console, PC-uri sau telefoane. Dacă doriți să cumpărați costume elaborate sau mișcări de dans, atunci trebuie să dați v-bucks, moneda virtuală a jocului.

Cu toate acestea, v-bucks nu sunt gratuite și pot fi achiziționate cu bani reali. Criminalii profită de acest lucru și cumpără v-bucks cu banii furați din carduri bancare în magazinul oficial Fortnite. Apoi vând aceste v-bucks la un preț redus jucătorilor Fortnite. O modalitate eficientă de a „spăla” banii furați.

Jurnaliștii de la The Independent au efectuat o investigație și au ajutat oamenii de știință de la Sixgill Cyber ​​Security Company să fi descoperit aceste practici.

V-Bucks la un preț redus sunt vândute în cantități mari pe panza întunecată, dar și pe platforme ca eBay, dar aici în cantități mici. „Criminalii fură bani de pe cardurile bancare și apoi trec cu ușurință bani prin sistemul Fortnite. Ei exploatează măsurile de siguranță scăzute ale jocurilor epice, iar compania nu pare interesată dacă jucătorii  cumpără V-Bucks  din magazinul oficial sau din alte surse „, spune Benjamin Preminger, analist la Sixgill.

Nu este clar ce fac frații, dar Sixgill a spus că articolele Fortnite vândute pe eBay într-o perioadă de 60 de zile s-au ridicat la 250.000 de dolari.

Reprezentanții jocurilor epice nu au răspuns la această știre, iar specialiștii în securitate spun că dezvoltatorul de jocuri nu face suficient pentru a preveni activitățile ilegale de pe platformă.

Fortnite are în prezent peste 200 de milioane de jucători la nivel mondial, iar jocul a generat un profit de 3 miliarde dolari pentru Jocurile Epic în 2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *