Ion Țiriac dorește să facă 500 de grădinițe: „Vreau să le fac așa cum cred eu”. Ce condiții impune

ion-tiriac-vrea-sa-faca-500-de-gradinite-vreau-sa-le-fac-cum-cred-eu-9

Mai mult de o jumătate de an de când Ion Țiriac a declarat public că a cerut guvernului de la putere să-i dea 500 de grădinițe pentru a le face din cei 2.000 anunțați de aleși, fostul atlet ar face doar unul. Pentru grădinița olimpică pe care intenționează să o facă potrivit propriilor reguli, statul român îi dă bani. Potrivit textului Ordonanței de Urgență, care a fost dezbătut în urmă cu două zile de Ministerul Finanțelor, lecțiile de sport olimpic vor fi private.

Guvernul român dă lui Ion Țiriac o schemă de ajutor de stat în valoare de 500.000 de euro nerambursabilă pentru înființarea unei grădinițe private olimpice.

Ion Țiriac dorește să facă 500 de grădinițe: „Lăsați-i să facă așa cum cred”
Programul „Creșterea – Investiția în copii, investiția în viitor” este explicat cu multe detalii în Ordonanța de Urgență, dezbătute marți, 18 decembrie, de ministrul Finanțelor, potrivit edupedu.ro.

Textul ordonanței specifică clar că cei care construiesc sau înființează o astfel de grădiniță au mai multe obligații, inclusiv educația gratuită de 8% dintre copiii înscriși. În caz contrar, vor fi sancționați cu amendă sau pot fi obligați să plătească un salariu minim pentru fiecare copil în numerar și care ar trebui să beneficieze de prestații gratuite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *