Lovitura dura pentru cei cu centrale termice de apartament: ce se va intampla cu toti cei care sunt debransati de la sistemul centralizat de incalzire

Lovitura dura pentru cei cu centrale termice de apartament: ce se va intampla cu toti cei care sunt debransati de la sistemul centralizat de incalzire

Veste proastă pentru cei cu case de apartamente.

Viorel Alicus, directorul general al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei, dorește să oblige proprietarii de centrale termice să plătească o taxă suplimentară.

Motivul este legat de creșterea numărului de centrale termice instalate și, implicit, de creșterea nivelului de poluare.

„Capacitatea acestor centrale a crescut de la 3.400 MW la 5.500 MW în doar trei ani, începând din 2015 în 2017. Ne vom trezi și ar trebui să facem măsurătorile acestea, chiar de am dezmembrat și capacitatea redusă în instalațiile de cogenerare poate fi ineficientă , rezultatul este creșterea emisiilor de CO2 în aglomerările urbane, mai ales că aceste unități de apartamente nu au condiții de mediu impuse în mod clar de legislația în vigoare.

„Vom vedea dacă există încă soluții furnizate de directivele europene, astfel încât taxele de mediu pot fi impuse și acestor instalații individuale”, a spus oficialul.

Declarațiile au fost făcute în contextul în care parlamentarii au în vedere o altă lege care prevede interzicerea deconectării de la sistemul centralizat de încălzire centrală.

În București, RADET este insolvent timp de 2 ani. Potrivit unei analize, în următorii 4-5 ani, CET-urile nu vor mai putea să producă necesarul de încălzire al capitalei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *