Noua taxă auto 2019: decizia care bucură toți șoferii

Noua taxă auto 2019: decizia care bucură toți șoferii

Noua taxă auto, pe care nu ar trebui să o percepi ca un impozit, în opinia ministrului mediului, așteaptă, pentru că nu există încă nicio formă finală viabilă. Dar promite să fie acolo din 2019.

„Trebuie să facem calcule noi pentru a nu plânge după zeci de milioane de euro.Până la această oră, nu a fost găsită o formă care să fie de acord fără îndoială că nu ar avea repercusiuni majore asupra noastră , nu am găsit opțiunea optimă care poate da toate plângerile cumulative, și nu avem probleme juridice. În al doilea rând, dorim ca contribuție sub sloganul „poluatorul plătește“ nu are o amprentă financiară importantă pe noi. noi nu avem o versiunea finală pentru că avem un calcul cumulativ care nu este gata. Când începem lucrul în sistem matematic, există și alte variante, și veți găsi că trebuie să ia calculele de la sfârșitul anului . ne – am gândit am putea finaliza o variantă de către sfârșitul anului, dar nu am putut.Nu vă mai pot promite un orizont de timp, legat de acest subiect, vă spun sincer. Acesta va dura „, a declarat ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu.

Ea a promis că forma finală a unui nou  impozit pentru  poluare va fi găsită până la sfârșitul anului 2018, „nu mai târziu de Crăciun”. Cu toate acestea, doar datele oficiale vor fi publicate în ianuarie. Chiar și după punerea în aplicare a deciziei, va urma o perioadă de tranziție până la 31 martie 2019.

Gavrilescu a mai spus că noua taxă de poluare, specialiștii care lucrează, iau în considerare nu numai norma poluării, capacitatea cilindrică, ci toate componentele „astfel încât nu avem nici o problemă”.

Taxa pe autovehicule noi se  va baza pe studii și măsurători făcute de Agenția Națională pentru Protecția Mediului, Institutul Național de Sănătate Publică, dar și cu ajutorul specialiștilor în industria automobilelor și al Registrului auto auto din România (RAR).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *