Noul Cod Penal: Europa avertizează România asupra modificărilor aduse de PSD

noul cod penal

În urma adoptării amendamentelor la noul cod penal, Comisia Europeană a avertizat autoritățile din București cu privire la riscurile la care este expusă țara noastră.

Dincolo de mass-media on-line despre modificările aduse de PSD, ALDE și UDMR la legea justiției, opinia Comisiei Europene pe această temă este mai importantă. Se pare că oficialii guvernamentali de la Bruxelles sunt foarte îngrijorați de efectele noului cod penal asupra modului în care legile sunt puse în aplicare în țara noastră.

Un nou comunicat al Comisiei Europene privind noul cod penal adoptat recent în țara noastră folosește un ton mult mai grav și mai agresiv decât în ​​trecut. „Ca gardian al tratatelor, nu vom ezita să luăm măsuri dacă este necesar”. La scurt timp după adoptarea noului cod penal în parlament, purtătorul de cuvânt al executivului european a făcut câteva declarații în favoarea României.

Se pare că Comisia Europeană analizează deja o listă de măsuri care ar fi impuse țării noastre pentru a asigura compatibilitatea legilor românești cu legislația relevantă a Uniunii Europene referitoare la sistemul judiciar. În același timp, aceasta vizează consolidarea cooperării polițienești transfrontaliere și consolidarea standardelor internaționale în domeniul justiției.

„Comisia urmărește îndeaproape și cu preocupări crescânde cu privire la evoluțiile actuale din România”. Aceasta a fost declarația lui Christian Wigand, purtător de cuvânt al executivului european, potrivit Hotnews. „Noi, precum și alți parteneri internaționali și statele membre, am subliniat în repetate rânduri că lupta împotriva corupției și asigurarea unui sistem judiciar independent și profesional sunt de o importanță capitală, care este, de asemenea, nucleul rapoartelor MCV ale Comisiei. România își intensifică eforturile și evită regresarea realizărilor trecute „. Spre deosebire de declarațiile oficialilor PSD, oficialii Comisiei Europene sunt conștienți de riscurile la care suntem expuși noului cod penal.

„În acest context, căutam îndeaproape reformele judiciare și codurile penale din România”. Vom analiza textele finale ale legislației pentru concordanța acestora cu legislația UE caracteristică în domeniul justiției penale, cooperării polițienești și standardelor internaționale. „În calitate de gardian al tratatelor, nu vom ezita să luăm măsuri, dacă este nevoie, pentru a asigura astfel de compatibilitate. Sunt luate împotriva României, în contextul faptului că multe acțiuni ilegale și activități nu mai sunt pedepsite ca urmare a noului cod penal .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *