O baterie care poate face mașinile electrice să fie imune la îngheț

mașini-electrice-baterii-ger

Mașinile electrice devin din ce în ce mai populare și ar putea fi și mai populare dacă rezolvă problemele cauzate bateriilor de către mediul înconjurător.

Bateriile litiu-ion clasice, care se bazează, de asemenea, pe mașinile electrice disponibile pe piață, nu se potrivesc bine cu temperaturile foarte scăzute. Este posibil să aveți surprize dacă aveți o astfel de mașină și încărcați bateria la temperaturi sub 10 grade Celsius. Nu poate fi încărcată rapid în astfel de condiții, dar o echipă de ingineri de la Penn State ar avea o soluție.

Inginerii au creat o baterie care se încălzește singură, astfel încât să poată fi încărcată rapid, indiferent de vremea exterioară. Încărcarea rapidă a bateriilor devine din ce în ce mai bună, astfel că oprirea la o centrală electrică ar putea ajunge la același timp cu o stație de benzină.

Cercetătorii au creat o baterie care poate fi încălzită pentru a evita pierderile de energie cauzate de temperaturile negative. În prezent, același principiu se aplică bateriilor, astfel încât acestea să poată fi încărcate rapid, chiar și la temperaturi de -42 grade Celsius.

Bateria folosește o folie subțire de nichel cu un capăt atașat la terminalul negativ, celălalt ieșind din celulă și creează un al treilea terminal. Un senzor de temperatură atașat la un întrerupător determină ca electronii să treacă prin folia de nichel pentru a închide circuitul atunci când temperaturile sunt sub 20 de grade Celsius. Nichelul se încălzește rapid din cauza rezistenței și, de asemenea, încălzește interiorul bateriei. Odată ce temperatura internă a bateriei este mai mare decât temperatura camerei, circuitul se deschide astfel încât curentul să curgă prin ruta clasică și să încarce rapid bateria.

O astfel de baterie poate suporta 4500 cicluri de încărcare de 15 minute la 0 grade Celsius, cu o pierdere de capacitate de 20%. Astfel, o masina electrica ar avea o astfel de baterie garantata pentru 12.5 ani de viata sau 450.000 de kilometri. O baterie convențională testată în aceleași condiții a pierdut 20% din capacitatea de încărcare în doar 50 de cicluri.

„Această metodă omniprezentă de încărcare rapidă va permite producătorilor să utilizeze baterii mai mici și mai ușoare pentru mașinile lor”, a declarat Chao-Yang Wang, unul dintre inginerii implicați în studiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *