O profesoară din Bucureşti a fost “scoasă la vânzare” pe OLX de elevii liceului la care predă

Un profesor de biologie din București a fost „pus în vânzare” pe OLX de către elevii de liceu pe care îi învață. Au fotografiat-o cu ore în urmă, de sub bancă, apoi au publicat un anunț pe site-ul de vânzări.

„Profesor de biologie de vânzare, este titlul anunțului postat de un utilizator în Sectorul 2, vineri, la ora 9:50, prețul” solicitat „fiind de 10 lei.

În descriere, cel care a postat anunțul, cel mai probabil un student, a scris că profețul este oferit de proprietar, nou și marcat de Calvin Klein, adăugând un comentariu: „Foc fierbinte, mereu-i”.

Anunțul dvs. a fost șters de pe site-ul dvs. după aproximativ două ore.

Proiectul a fost anunțat la începutul lunii septembrie și prezentat Camerei Deputaților, care urmează să fie analizat și prezentat în camera de luare a deciziilor.

Copiii între 2 și 18 ani ar putea primi o indemnizație de stat de 150 de lei începând cu 1 ianuarie 2019, potrivit unui proiect de lege inițiat de doi deputați PNL.

De asemenea, se prevede o majorare cu 50% a alocației pentru copiii de până la 2 ani, de la 200 lei la 300 lei.

Prin urmare, propunerea legislativă propune modificarea articolului 3 alin. (1) lit. (a) și (b) din Legea nr. 61/1993 privind alocația de stat pentru copii.

Proiectul, care stipulează că începând cu 1 ianuarie 2019 copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani primesc o alocație de stat de 150 lei, iar cei care au maxim 2 ani – alocație de stat în sumă de 300 lei, se află pe masa Camerei .

„Începând cu anul 2015 nu s-au înregistrat modificări în Legea privind alocațiile pentru copii. Astfel, în ceea ce privește copiii cu vârsta de până la doi ani, ISR (indicele social non-social) este de 0,4%, mai exact 200 de lei.

Pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani, dar și pentru elevii de liceu cu vârsta peste 18 ani, ISR este de 0,168, valoarea fiind de 84 de lei. Este vorba de o sumă foarte mică, și anume de 2,8 lei pe zi pe copil. (…)

Este regretabil faptul că țara noastră se află încă în ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește valoarea cheltuielilor pentru alocațiile pentru îngrijirea copiilor. (…)

Propunem o majorare a alocației de 50% pentru copiii cu vârste între 0-2 ani, care vor beneficia de o alocație de 300 lei și de 80% pentru copiii cu vârste cuprinse între 2 și 18 ani, care vor beneficia de o indemnizație în valoare de 150 lei „, a explicat inițiatorii din explicațiile proiectului afirmație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *