Oamenii nu știu cum să-și spele mâinile în mod corespunzător

spalat pe maini

Se pare că oamenii nu sunt prea luminati atunci când vine vorba de spălarea mâinilor și este o surpriză cât de neplăcută.

Cercetătorii de la Departamentul Agriculturii din SUA au analizat aproximativ 1.000 de persoane care pregătesc hamburgeri și salate în diverse bucătării și au ajuns la concluzia că, în 97% din cazuri, bucătarii nu și-au spălat mâinile în mod corespunzător.

Umiditatea slabă a mâinilor este și mai periculoasă în bucătărie, unde riscul contaminării alimentelor cu microbi este mult mai mare. „Nu puteți vedea, nu mirosi sau nu simți bacteriile”, a declarat Carmen Rottenberg, secretar adjunct pentru siguranța alimentelor la Departamentul Agriculturii al SUA.

De cele mai multe ori, spălarea mâinilor se face grabă. Deci, nu e de mirare că, cel puțin în SUA, otrăvirea alimentelor înflorește. Potrivit datelor furnizate de Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, 48 de milioane de americani suferă anual de otrăviri alimentare, din care 128 000 necesită spitalizare și 3000 mor.

Dintre cei intervievați în studiu, foarte puțini au urmat pașii de spălare a mâinilor. În 80% din cazuri, oamenii nu se spală cu săpun (adică timp de 20 de secunde, așa cum se recomandă). Peste 40% dintre participanți nu s-au deranjat nici măcar să umple mâinile cu apă.

Pe aceeași linie în 2013, un studiu realizat de experții de igienă de la Universitatea Queen Mary din Londra a arătat că, deși 91% dintre participanții chestionați au spus că își spălau mâinile după folosirea toaletei, nivelul bacteriilor găsite pe mâini sugerează contrariul, conform Grupului Deb.

Dacă doriți să evitați contaminarea microbiană și să vă protejați sănătatea și cei din jurul dumneavoastră, Departamentul Agriculturii al SUA recomandă spălarea mâinilor cu apă caldă și săpun. Spălarea cu săpun ar trebui să dureze aproximativ 20 de secunde pentru a vă asigura că majoritatea microbilor nocivi au fost îndepărtați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *