Prima țară europeană unde s-a lansat prima rețea 5G

Prima țară europeană unde s-a lansat prima rețea 5G

Dacă v-ați aștepta ca prima rețea de 5G din Europa să apară în Franța, Germania sau Marea Britanie, ați greșit. Prima țară europeană în care se dezvoltă o rețea funcțională 5G este unul dintre continentele estice.

Operatorul american Verizon a activat prima rețea de 5G din lume   în patru orașe din SUA și a oferit acces la internet de mare viteză celor care au fost dispuși să cheltuiască 50 USD pe lună.

T-Mobile a lansat în Polonia prima rețea de 5G care va funcționa doar într-o zonă geografică restrânsă, adică în centrul orașului Varșovia, iar numai acei parteneri de afaceri care vor dezvolta servicii de 5G pentru piața mai largă vor avea acces la această rețea .

„Ceea ce am lansat astăzi nu este doar un test izolat, ci chiar o rețea de generație a cincea, pe care o vom extinde și în alte orașe și apoi vom acoperi întreaga țară”, a declarat Andreas Maierhofer, CEO al T-Mobile Polonia.

Rețeaua T-Mobile 5G din Polonia utilizează banda de frecvențe de 3,5 GHz, frecvență care va fi utilizată în Europa și Asia pentru viteze mai mari decât cele oferite de 4G, dar mai mică decât viteza tehnologiei valurilor milimetrice folosită de Verizon și AT & T în Statele Unite.

În Statele Unite, frecvența de 3,5GHz pentru 5G tocmai a fost deschisă și operatorii încă lucrează la lansarea rețelelor de 5G la 3,5 GHz.

Operatorul german ar folosi  Huawei  pentru a construi o rețea de 5G în Polonia. Ne amintim că compania chineză este în curs de investigare pentru a spiona guvernul chinez.

Lansarea rețelei permite operatorului de telecomunicații să se laude ca primul furnizor al acestui serviciu, însă utilizarea Huawei pentru a construi rețeaua 5G ridică întrebări cu privire la viitorul rețelei.

Statele Unite, Australia, Noua Zeelandă și Japonia sunt țările care au refuzat să lucreze cu Huawei pentru 5G, iar Marea Britanie și Germania ar putea fi următoarele două piețe unde Huawei nu ar fi binevenit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *