Prognoza meteo de Crăciun şi Revelion. Când lovesc ninsorile puternice şi gerul cumplit

Prognoza meteo de Crăciun şi Revelion. Când lovesc ninsorile puternice şi gerul cumplit

Săptămâna 03.12.2018 – 10.12.2018

Valorile termale vor fi mai mici decât în ​​mod normal în această perioadă în regiunile extracarpatice, cu o deviație negativă mai pronunțată în sudul țării. În caz contrar, temperaturile vor fi, în general, în jurul mediilor climatice ale săptămânii.

Regimul pluviometric va fi puțin deficitar în sudul și sud-estul țării. În restul teritoriului, precipitațiile vor fi în general surplus, un excedent care va fi cel mai pronunțat în extremitatea nord-vest a țării.

Săptămâna 10.12.2018 – 17.12.2018

La nivel de țară, temperatura aerului va fi ușor sub media multianuală a săptămânii.

Ratele de precipitații estimate în această perioadă vor fi mai mari decât precipitațiile normale din regiunile de est și sud, iar restul vor fi, în general, apropiate de cele specifice pentru această săptămână.

Săptămâna 17.12.2018 – 24.12.2018

Valorile termice se vor situa, în general, în jurul valorii mediilor climatice ale intervalului în cea mai mare parte a țării, posibil local mai scăzute în regiunile nord-estice și sudice.

Regimul pluviometric va fi, în general, aproape de cel normal pentru această perioadă, pentru cea mai mare parte a țării.

Săptămâna 24.12.2018 – 31.12.2018

Temperatura aerului va fi ușor superioară celei specifice fiecărei țări, eventual ușor mai profund pozitivă în Teritoriile de Vest și de Nord-Vest.

Regimul pluviometric va fi cam apropiat de cel normal, probabil puțin deficitar în regiunile sud-estice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *