Restituire taxă auto: Guvernul a prelungit termenul. Îți vei recupera banii mult mai târziu!

restituire-taxa-auto-guvernul-a-prelungit-termenul-iti-vei-recupera-banii-mult-mai-tarziu

Sunt așteptați românii care trebuie să recupereze banii proveniți din impozitele anterioare – taxa specială, impozitul pe poluare și taxa poluantă, deoarece Guvernul a decis să prelungească termenul limită pentru returnarea banilor. Deci, chiar dacă limita de limită a fost până la sfârșitul acestui an, primăvara viitoare, oamenii încă mai trebuie să aștepte până în vara anului 2019.

Potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 52/2017, pe 7 august, românii ar putea depune o cerere de recuperare a banilor de la stat după ce au plătit taxele de poluare care s-au dovedit a fi ilegale. Au reușit să o facă, inclusiv pe aceia care, în timp, au înstrăinat mașina pentru care plătiseră taxa autorităților fiscale.

Restituirea impozitului pe autovehicule: Românii își schimbă banii pentru o perioadă mai lungă, termenul fiind prelungit
Sunt foarte mulți români care încă nu au primit banii până acum și nu au înțeles ce se întâmplă deoarece termenul limită pentru returnarea banilor se apropie de final. Guvernul a recurs la o altă opțiune de a prelungi această perioadă și de a le înapoia românilor până la 30 iunie 2019.

Proiectul GEO, care se referă la stabilirea măsurilor în domeniul investițiilor publice și al măsurilor fiscal-bugetare, va fi în vigoare până la 1 ianuarie 2019 cel târziu. Acesta este deja discutat și ministrul de linie spune că va fi adoptat până la sfârșitul acestui an.

Data exactă până la care taxa pentru mașină va fi rambursată, conform noii legi

Românii își vor putea recupera banii, dar până la un termen limită care a fost înaintat timp de câteva luni. Pentru fiecare tip de taxă, există și o dată separată până când banii sunt rambursați.

1 ianuarie 2018 – 30 iunie 2019 – pentru taxa specială pentru autoturisme și autoturisme, taxa pentru poluarea autovehiculelor, impozitul pe emisiile poluante provenite de la autovehicule; perioada de restituire se încheie la sfârșitul acestei luni;
1 septembrie 2018 – 30 iunie 2019 – pentru ștampila de mediu, care este programată în prezent pentru sfârșitul lunii martie 2019.

Probleme cu restituirea taxei auto în România

Mulți proprietari de mașini care și-au depus banii pentru a-și recupera taxele sunt nemulțumiți de modul în care această procedură este pusă în practică. Unii dintre cei care au primit sumele nu au niciun interes. În lege este stipulat că aceste sume vor fi plătite separat ulterior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *