Senzorul de amprentă care verifică dacă sunteți în viață

Senzorii de amprentă digitală au devenit din ce în ce mai avansați în ultimii ani, iar unul dintre ei chiar putea verifica dacă trăiești înainte de deblocarea telefonului.

Amprentele senzorilor de amprentă pe telefoane sunt extrem de utile dacă doriți securitate când blocați smartphone-ul. După câțiva ani de evoluție, cea mai recentă modă dintre tehnologie o reprezintă senzorii de amprentă digitală integrați în ecranele telefonului. Cu toate acestea, suntem martorii unei noi evoluții a senzorilor.

Cercetătorii de la Institutul Național de Știință și Tehnologie din Coreea de Sud din Ulsan au descris într-o lucrare un senzor de amprentă transparent și flexibil, care poate detecta presiunea tactilă și temperatura pielii.

Pentru transparență, au folosit nanofibre și nanofire care formează electrozii necesari pentru măsurarea curentului electric generat de deget. Spre deosebire de nanotuburile convenționale de carbon, fibrele folosite aici sunt argint.

Un strat suplimentar de securitate este furnizat de senzorul de temperatură, care detectează dacă a apărut un vârf de deget sau un obiect nelocuit. Intervalul de temperatură este cuprins între cel puțin 30 de grade și maximum 45 de grade Celsius. Aceasta poate fi o problemă, dar dacă este rece afară și degetele sunt foarte reci.

Tehnologia actuală are totuși potențialul de a permite producătorilor să creeze suprafețe senzor de amprentă mult mai mari pe ecranele telefonului. Deci, nu vă veți limita la un loc simplu în care nu vă puteți scoate degetul din poziția în care vă țineți telefonul.

În eseul care descrie senzorul de amprentă digitală, cercetătorii afirmă că precizia sa este suficient de mare pentru a îndeplini standardele FBI privind extragerea amprentelor digitale. O astfel de tehnologie capacitivă are potențialul de a fi adoptată de mulți producători de telefoane, datorită siguranței sporite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *