Trucuri Word: cum personalizezi antetul și subsolul într-un document

trucuri-word-cum-personalizezi-antet-si-subsol

Printre numeroasele trucuri de cuvinte pe care le aveți în arsenalul dvs., există și posibilitatea de a personaliza antetul și subsolul unui document pentru a vă face fluxul de lucru mai eficient.

Antetul și subsolul în Microsoft Word sunt definite în limba engleză ca antet și subsol. Mă refer la cadrele de sus și de jos ale unei pagini de document pe care o definiți o dată și imediat după ce apare pe toate paginile. În mod tradițional, există numărul paginii din acea zonă, dar puteți include o multitudine de alte informații dacă considerați că acestea sunt reprezentative pentru documentul dvs.

În capitolul cu trucuri Word, dacă vrei să înveți să lucrezi cu antetul și subsolul, este bine să știți că puteți face acest gest atât la începutul documentului, cât și după ce ați terminat scrisul. Este irelevant. Antetul și subsolul de informații nu va afecta textul, imaginile sau grafica în restul documentului la orice nivel.

Pentru a începe, mergeți la meniul Inserați din partea stângă sus și alegeți Antet sau Subsol din partea dreaptă sus. Opțional, alegeți un anumit stil antet sau subsol, dar rețineți că îl puteți personaliza oricând mai târziu. Ca referință, pentru a reveni la editarea documentului după particularizarea antetului, faceți dublu clic pe oriunde în fișiere.

Odată ce ați introdus un stil cu antet sau subsol în document, în partea de sus a ecranului veți avea acces la o nouă opțiune de meniu după Ajutor. Acesta din urmă este intitulat Design. Acolo veți găsi toate opțiunile de care aveți nevoie pentru personalizare.

Fără apăsarea oricăror butoane, puteți scrie câteva cuvinte în acea zonă albă din partea de sus sau de jos a paginii, așa cum va apărea pe toate paginile.

Cu un clic pe numărul paginii din stânga sus, puteți defini un anumit stil de numerotare a paginilor. La data și ora, puteți afișa data exactă. Cu un clic pe Imagine, puteți alege o fotografie de pe computer pentru a defini ca logo. Opțional, puteți mări înălțimea antetului sau a subsolului din dreapta sus. Dacă sunteți mulțumit de rezultate, faceți clic pe Închideți capul și subsolul la sfârșit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *